מה יש בתוך הצלחת שלנו?

אוקי, אז החלטת לאכול פחות בשר אדום… עכשיו אתה אוכל יותר עוף.
סלט עם עוף וירקות ונראה כאילו באמת עשית שינוי שתורם לבריאות שלך…
תחשוב שוב!
אתה זה מה שאתה אוכל.
גם העוף זה מה שהוא אוכל…
לגדל עוף לגודל הרצוי בשביל הצרכן לוקח 3 חודשים.
על מנת לקבל את התוצאה עוף ניזון בתערובת המכילה פרט למינרלים הטובים גם הורמונים, אנטיביוטיקה, כולסטרול וארסן (רעלן).
המחקר החדש שפורסם בינואר השנה בPakistani Journal of Farmaceutical Science מראה איך אכילת עוף משפיעה על הורמונים שלנו (מחקר על עכברים כמובן).
בתוצאות נמצא ירידה ביצירת פרוגסטרון ( הורמון הבריאות הנשי, התומך הריון).
חוסר פרוגסטרון קשור לסרטן השד, הפלות חוזרות ועקרות.
פרוגסטרון חשוב מאוד למוח ומערכת עצבים.
רמות נמוכות ישירות מתקשרות למצבים דלקתיים של המוח (אלצהיימר ביניהם), מיגרנות והרבה בעיות נוספות.
אצל עכברים שהאכילו עוף נמצאו רמות גבוהות של אסטרוגן, שיחד עם פרוגסטרון נמוך פשוט מתכון בדוק לבעיה (סרטן השד, רחם, שחלות, שחלות פוליציגסטיות, עקרות) כמו כן נמצאו רמות גבוהות של כולסטרול, מידע שלא דורש פירוט נוסף.
ארסן (רעלן) נמצא באחוז גבוה בתוספי מזון של עופות (המשמש לגדילה וגם נגד פרזיטים),
מה שהכי גרוע שבגוף העוף ארסן עובר תהליך שינוי והופך למטבולית עוד יותר מסוכן לבני אדם מארסן אוריגינלי. מחקרים רבים מראים כי ארסן מעלה סיכון לסכרת עקב השפעה על קולטנים של אינסולין.

לצערי אין פרסום רחב במה מאכילים עופות שלנו.
יש כאלה שעדיין משתמשים ב DES) diethylstilbestrol)
אסטרוגן סינטטי שנימצא כקרצינוגן מאוד חזק והורד מהשימוש עוד ב1971.
דרך אגב רק בשוויץ בודקים את הבשר לDES.

אז מה נשאר לנו לאכול?!!
שאלה קשה ממש.
חפשו עוף אורגני שגדל ללא אנטיביוטיקה ובקר שגדל על דשא טבעי!
וכל אחד צריך להבין את הסכנות ולעשות את החשבון.
הרי לא חייבים לאכול בשר כל יום בסופו של דבר.
מסכימים?