סיפור שלגיה

הסיפור על התפוח המורעל מ"שלגיה" מקבל טוויסט חדש בימינו.
נא להכיר Environment working group או EWG.
קבוצה עצמאית של איכות סביבה מארה"ב שעובדת ללא מימון ממשלתי והכי חשוב ללא מימון של חברות תרופות.
הקבוצה המדוברת הזו כל שנה מריצה סדרת בדיקות של מזון (פירות וירקות) לפסטיצידים הנמצאים בשימוש של חקלאות (לפי תקן FDA).
נמצא כי 68% מדגימות המזון נמצאו נגועים באחוז גבוה בשאריות של פסטיצידים.
ב-2012 פורסמה רשימה של "Dirty Dozen" – הכי נגועים בפסטיצידים.
רשימה שמתעדכנת כל שנה.

אנחנו שומעים את זה בלי סוף – כמה שיותר פירות וירקות!
אבל שאיריות של פסטיצידים במזון שלנו עדיין נשארת בעיה לא קטנה.
והכי מסוכן בקבוצה הזאת אורגנופוספתים-הרעילים למערכת עצבים (נשק כימי למעשה) ובמיוחד למוח של ילדינו.
אכן משרד הבריאות יצא בצעדי הגבלות לשימוש באורגנופוספתים אך עדיין בעיה לא נפתרה.
כך מחקר שיצא ב-2012 ב British Columbia ונעשה בבית החולים לילדים על ידי ד"ר Stephan Rauch הוכיח קשר ישיר בין שאריות של פסטיצידים בשתן של יולדות ובין לידות מוקדמות (פגות) ומשקל לידה נמוך של הילודים.

עכשיו בחזרה לענייננו…
ברשימת הפירות הנגועים במקומות ראשונים ישנו כוכב זוהר וזה… תפוח עץ!
אכן כן, אותו תפוח שאנחנו שמים בקופסת אוכל של ילדינו לבית הספר.
אז מה לעשות אתם שואלים?
אז הצד הכי פשוט אבל הכרחי לקלף!!!
בבקשה, אחרי שטיפה… לקלף.
ולחיי הבריאות שלכם .